-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Winter Cup 2018-2019

18 februari 2019

De laatste Winter Cup van het winterseizoen 2018/2019. Het is nog een spannende ook. Plaats 1 en 2 zijn nog te verdedigen, plaats 3 is op afstand eigenlijk niet in te halen door de rest (waaronder ikzelf). Niet een heel spannend einde van het seizoen verwacht je dan, totdat het doordringt dat plaats 1 en 2 gaat om vader en dochter Nooij.

Even een side step. De Familie Nooij is recentelijk naar Nederland teruggekomen na een aantal expat jaren in Texas doorgebracht te hebben. Op mams na, zijn vader, dochter en zoon verknocht aan golf. Zoonlief vind op dit moment voetbal nog het leukst, maar gezien de energie die vader en dochter in golf stoppen (met resultaat blijkt in deze Winter Cup ) wordt door de club verwacht, dat vader Martijn ook zijn zoon op het juiste spoor zet. Golfen dus! Martijn wordt daarin nauwlettend in het oog gehouden door de mensen van de jeugd & familie commissie en buurvrouw Martha.

Terug naar de Winter Cup , we hebben zware wedstrijden mogen meemaken door de winterse maanden en vooral het winterse weer, dat zich dit jaar van een natte en gure kant liet zien. Één wedstrijd is zelfs afgelast omdat het simpelweg niet te doen was. Daarmee ontstond voor de familie Nooij de situatie dat ze nog maar 1 wedstrijd te gaan hadden om de eindstand te beïnvloeden.

Aangezien Sofie in de laatste flight binnen kwam, stond vader met de rest van de familie gespannen voor het raam uit te kijken over hole 18. Sofie echter kwam vrolijk lachend en bijna huppelend van de baan af. Martijn wist al genoeg, de jongedame had een goede ronde gespeeld. In afwachting van de uitslagen, mochten we alvast een aanval doen op de snert en de champignon soepen. Met het buikje vol, opgewarmd en rozig van de dag, hielp de wedstrijdleiding (nog dank dames voor jullie tomeloze inzet!) ons uit ons leiden.

De dagprijzen werden als volgt verdeeld:

1. SofieNooij

2. Rob Nijhof

3. Leon Betz

4. Martijn Nooij

Daarmee is de seizoenuitslag geworden: Arie den Ouden ondanks niet meespelen deze laatste wedstrijd, eindigde op de 3de plek. Helaas voor Martijn bleek de ronde van Sofie hem teveel en eindigde daarmee op de 2de plek, Gefeliciteerd aan een stralende Sofie welke met de 1ste plek in haar 1ste Winter Cup naar huis mocht! De komende maand kunnen we daardoor op de speler van de maand parkeerplek, een klein dames fietsje verwachten.

Peter Stams