-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Verslag Ryder Solheim Cup 2018 jeugd

21 oktober 2018

Heel veel hoop hadden de meiden niet toen we begonnen. We waren in de minderheid en verloren de moed wel een beetje. De dag ging van start met 6 holes greensome. Er waren 3 flights waar het een jongens tegen de meiden wedstrijd was. De eerste flight was Alexandre en Mark tegen Sophie en Lisa Ligtenberg. De tweede Olivier en Daniel tegen Lisa v.d. Velde en Tjalda en als laatst gingen Thijs en Angelina.

 

De stablefordpunten voor de jongens:10/9/5 en de meiden: 12/12/9. Daarnaast is er nog een gemiddelde score waarbij de score van alle jongens mee telt. De meiden staan 4-0 voor.

 

Vervolgens kwamen de foursome holes waar de jongens 3 punten hebben verdiend. Het stond nu 4-3. Alexandre en Lisa L. kwamen als eerste binnen na de individuele strijd. Alexandre met 12 en Lisa L. met 8. De stand 4-4.

 

Als tweede kwamen Nicky en Sophie binnen. Nicky met 7 punten en Sophie met 10, weer een puntje voor de meiden dus. Mark en Lisa vd Velde kwamen binnen met 5 en 9 en als laatste Thijs en Angelina met 8 en 4. De gemiddelde score hebben de jongens gewonnen en daarmee hadden we een gelijkspel met beide kanten 6 punten, maar toen werd de score van de Texas scramble wedstrijd berekend en kwam de uitslag.

 

Uiteindelijk hebben de meiden met 7 tegen 6 van de jongens gewonnen. Aan het eind van de dag hebben de meiden zichzelf toch weer bewezen en zijn we voor de tweede keer op rij naar huis gegaan met de beker. Wel een geslaagde dag voor ons.

 

Het winnende team: Sophie van Oostrom, Lisa v.d. Velde, Angelina van Leeuwen, Fleur Jorissen, Nicky en Laura Spiering en Lisa Ligtenberg.

 

Lisa Ligtenberg