-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Verslag Dames senioren

23 april 2019

Op donderdag 11 april begon de dames-senioren competitie.

De eerste wedstrijd waren wij de gastvrouw, evenals vorig jaar. Deze keer waren de weergoden ons beter gezind. Toen waaiden niet alleen de ballen rond je oren, maar ook bladeren en takken en de regen sproeide van links naar rechts. Het commentaar was niet van de lucht, slechte baan en niet te spelen, kortom, een dikke onvoldoende.

Voor dit jaar hadden we beter weer besteld, want onze baan kan wel wat positieve reclame gebruiken.

Onze tegenstanders waren dit jaar: Gaasterland, Martensplek, de Noord Nederlandse Golf & Countryclub en Lauswolt. Nieuwe banen voor ons en hopelijk ook gezellige sportieve speelsters.

De dag verliep prima en naar volle tevredenheid van de teams. Natuurlijk ook een pluim voor de uitgebreide lunch, waarbij de kroketten niet ontbraken. In ons team speelt een Spaanse dame mee die als versnapering in de baan tortilla had gemaakt. Maar ’s middags was het toch wel frisjes als je 2 uur zit te wachten tot iedereen voorbij is. Al met al was het een mooie en gezellige openingsdag.

De grote winnaar was Gaasterland met 14 punten, 2de was de Noord Nederlandse met 12 punten. Martensplek 3 met 6 punten en Lauswolt had 4 punten.

Op 18 april was de volgende wedstrijd op de Noord Nederlandse in Glimmen bij Groningen. Een dag eerder gingen we al voorspelen om aan de baan te ruiken en met de mogelijke hindernissen kennis te maken. Die vielen bijzonder tegen, er werden door ons niet al te nette woorden gebruikt over de toestand van de baan; te droog, teveel zand in de baan, tegenwerkende bunkers en greens die zo snel waren, dat een vierkante bal zelfs zou gaan rollen! Stimp (rolsnelheid op de green ) 11 of meer. Slechts 1 persoon had redelijk goed gespeeld, de rest bizar slecht. Dat kon dus alleen maar beter worden hadden we bedacht.

Donderdagochtend na een overnachting in een low budget locatie togen we naar de baan. We speelden tegen Gaasterland met handicaps tussen 7.4 en 20.2  Onze laagste handicap was 21.5!!

Het zou een zware dobber worden en dat werd het ook. Gezellig gespeeld en het weer zat echt mee. Verbrande neusjes, armen, decolletés en benen waren het resultaat.

Onze scores: ’s morgens 3 punten en ’s middags 2. Gaasterland had de resterende 13 punten. Maar we hebben moedig gestreden en gaan ervan uit dat het alleen maar beter kan worden.

Volgende week gaan we naar de Gaasterland, met een mooie 9 holes baan. Gelukkig wat dichter bij huis. En we oefenen om beter beslagen de baan op te gaan.

Martha.