-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Team 1 (3e wedstrijd)

7 juli 2019

Op zondag 23 juni vond de derde competitiedag voor ons team plaats. We waren voor de 2e week op rij in de provincie Groningen. Deze keer speelde we op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club. Ook al heeft het team van de Noord-Nederlandse zich teruggetrokken was het toch mogelijk om er te mogen spelen. Na een flinke overwinning tegen de Hilversumsche Golf Club moesten wij deze week tegen de Compagnie.

De omstandigheden waren goed. Er was veel zon, geen regen en daardoor lag de baan er ook goed bij.

Voor mij was dit de eerste competitiewedstrijd en daardoor was het best wel spannend maar dat verdween al snel toen het spelen begon.

Onze team captain ‘’Nicky’’ had weer strategisch bedacht om voor de doubles een lage handicap en hoge handicap speler bij elkaar te plaatsen. Alexandre en Nicky speelde samen en Sanne en ik vormde een team. Zo had het team bestaande uit Alexandre en Nikcy een speler die van geel afsloeg en een speler die van rood afsloeg.

Helaas heeft iedereen de singles verloren en stonden we op dat moment 10-0 achter. We wisten daardoor al dat we helaas niet meer konden winnen. Daardoor lag de druk om te winnen bij de doubles wat hoger om de schade te beperken. Helaas hebben we de doubles ook verloren. De uiteindelijke score van onze wedstrijd tegen golfclub de Compagnie was 16-0 voor de Compagnie.

Volgende week zijn wij gastclub en mogen we de andere clubs ontvangen op Golfclub Flevoland. Dan zullen we zien op welke plek we in de ranking staan en wat ervoor nodig is om kans te maken op de overwinning van de 18 holes hoofdklasse jeugdcompetitie. We spelen zondag 7 juni de laatste competitiedag bij de Hilversumsche Golf Club tegen Golfclub De Koepel.

Link naar detail scores

Daniël Kovtun