-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Team 1 (2e wedstrijd)

27 juni 2019

Op zondag 16 juni vond de tweede competitiedag voor ons team plaats. Aangezien we de vorige keer alle punten toebedeeld kregen, omdat er een team uit de competitie is gestapt, was het vandaag de eerste keer dat we voor de punten moesten spelen. We waren te gast bij de Compagnie in Groningen (waar een aantal van ons al redelijk bekend is).

Voor de doubles had Nicky de strategie bedacht om de nummer 1 en nummer 3 uit het team samen te zetten, en de nummer 2 en nummer 4 (op volgorde van handicap). Zo zou elk team ook een speler hebben die van geel afsloeg en een speler die van rood afsloeg. Alexandre en ik speelde samen en Olivier en Nicky vormde een team. Ook Daniël was er vandaag bij. Het hele team was dus aanwezig op de Compagnie!

De omstandigheden waren goed. Lekkere temperatuurt en nog belangrijker: geen regen, maar zonneschijn. Ideale omstandigheden dus om te winnen!

Iedereen uit ons team was goed begonnen en had de singles gewonnen. Elke speler ontving hiervoor 2 punten. Hier kwamen ook nog eens 2 punten bij omdat we het totaal van de singles hadden gewonnen. Zo konden we goed beginnen aan de doubles met 10 punten. Alexandre en ik begonnen supersterk aan de doubles. Na vijf holes hadden we zelfs één slag onder par! Uiteindelijk kwamen we binnen met 20 Stablefordpunten. Olivier en Nicky eindigden bij de doubles met een gelijkspel. Helaas waren er weer discussies over eerlijk tellen in het nadeel van ons team, maar dit hebben Olivier en Nicky goed opgelost.

Al met al een super geslaagde competitiedag, waarbij iedereen goed heeft gespeeld. Het team heeft hierbij een verdiende overwinning behaald van 15-1.

Sanne Posthumus