-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Strokeplaykampioenschappen Dames en Heren 10, 11, 12 juli 2020

1 augustus 2020

Na twee weken met veel regen, was het op de vrijdagmiddag droog. Een goed begin van wat later zou blijken een geweldig weekend, met uitermate goed weer (zon, blauwe luchten en matige wind) om te golfen. Niet gehinderd door knellende kleding kon een ieder lekker vrij spelen. De wedstrijd werd gespeeld over drie ronden zonder handicapverrekening, de bruto score dus. Drie keer werd je geacht een goede prestatie neer te zetten. Bij de dames waren er 7 inschrijvingen, bij de heren deden ook 7 personen mee.

De baan lag er uitermate goed bij, alleen al daardoor was het fijn om je rondje te lopen. Dank dus aan de greenkeepers.

Bij de heren:                                                                                                                                                                         

Na de eerste dag stond Alexandre Bonnette met 81 slagen aan de leiding, gevolgd door Harm Nienhuis met 87 . De tweede dag veranderde aan de ranking niet veel. Alexandre 83 slagen en Harm 88 slagen. Nog steeds de positie respectievelijk 1 en 2. Ondertussen bleef Roeland Tans stabiel op derde positie volgen met 89(1e ronde) en 92(2de ronde)  Dan komt het dus neer op de derde dag. Positie 1 stond stevig. Er moest gevochten worden om de 2de en 3de plaats. Roeland kwam binnen met 83 slagen. Wat zou Harm gaan doen. Ondertussen kwam Alexander Mieremet met een mooie 84 binnen. Dit had echter op het totaal geen invloed. Het kwam dus aan op de laatste ronde van Harm. Dit was een ronde 92. En hiermee niet voldoende om de 2de positie te behouden.

  1. Alexandre Bonnette   247
  2. Roeland Tans      264
  3. Harm Nienhuis 267

Dames:                                                                                                                                                                                

Waar bij de heren de handicaps dichter bij elkaar liggen is, dat bij de dames niet het geval. Dat betekende dat Irene Verstege op dit moment bijna niet te verslaan zou zijn. De strijd moest gestreden worden om de tweede en derde plaats. De eerste dag liep Lisa van der Velde een geweldige ronde van 94 slagen. Een top prestatie wanneer je bedenkt dat Irene een Handicap speelt 8.4 en Lisa 25.7. Lisa (de rising star) zou dit vast moeten houden, wat bijna een onmogelijke opgave is. De derde speler in het veld was Carla Veen. Ook een 1e ronde 94. Met haar Handicap 15.1 een steady speler in zowel de tweede als de derde ronde. Dat resulteerde voor Carla in een tweede plaats all over en voor Lisa in een mooie derde plaats.

  1. Irene Verstege                 264
  2. Carla Veen                         288
  3. Lisa van der Velde           304

De wedstrijdstrijdcommissie maakte de Bruto uitslagen bekend en de winnaar zal aan de Wall of Fame worden toegevoegd.  Als extraatje had de commissie ook nog een aantal prijzen voor de nettouitslagen (met handicapverrekening). Dit werd zeer op prijs gesteld door de winnaars. Een prima golfweekend over 3 dagen, met een gezellige nazit op het terras. Een mooi evenement in Coronatijd. Houd de wedstrijdkalender in E-golf4U in de gaten en kijk op de aankondigingen op de tafels. Er zijn nog vele leuke evenementen waar je aan mee kunt doen. Hoe meer zielen , hoe meer vreugd.

 

Rigt Nammensma                                                                                                                                                               18-07-2020