-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Strokeplay kampioenschap 2018

15 juni 2018

6 Dames en 6 heren trekken ten strijde om het strokeplay kampioenschap van 2018.

 

Na de eerste ronde is het al duidelijk welke spelers en speelsters een kans maken om het kampioenschap. Na de tweede ronde zien we dat er een significant verschil is tussen de eerste en de tweede plaats op dat moment.

 

Bij de dames wordt door Nancy van Tilburg in de tweede ronde een nieuw baanrecord gevestigd met 76 slagen en bij de heren staat Roeland Tans na de tweede ronde met 10 slagen voor op nummer 2 Peter Blom en nog moeilijk in te halen in de derde ronde.

 

Tijdens de derde ronde toch spanning alom. Bij de dames kan Nancy van Tilburg met moeite haar zenuwen bedwingen en bij de heren is Roeland volledig van slag, terwijl Peter Blom op drift is geraakt. De verschillen tussen hem en Roeland worden steeds kleiner, de voorsprong slinkt snel. Nancy weet de schade, ondanks haar slopende zenuwen, nog te beperken en lijkt de zaak onder controle te hebben. Zij gaat gelijk in de strijd met Irene Verstege gelijk op. Bij de heren ligt het inmiddels anders. Met nog 4 holes te gaan heeft Peter Blom het verschil van 10 punten genivelleerd en staan beide heren op dat moment gelijk. De 4 laatste en moeilijkste holes moeten het verschil gaan maken.

 

Naarmate de strijd vordert heeft Nancy de zaak weer redelijk onder controle en wordt overtuigend strokeplay kampioene van 2018. Bij de heren wordt Peter Blom uiteindelijk met 2 slagen minder over de 3 rondes de strokeplay kampioen. Het bijna onmogelijke is in de praktijk toch gebeurd. Chapeau voor beide kampioenen.