-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Spannend maar definitief slot van Flevoland on Tour!

21 oktober 2018

Op de mooie Burggolfbaan van Sint Nyk werd onder een prachtig herfstzonnetje niet alleen gestreden om de allerlaatste dagwinst maar ook om de felbegeerde Flevoland on Tour seizoentrofee.

 

Na 6 Flevoland on Tour wedstrijden (best of 3) stonden twee spelers met gelijke score bovenaan: Nico Kranendonk en Pim Brocken, beiden met 79 punten.  De omstandigheden waren perfect voor een goede score en de spanning was vooraf dan ook te snijden. Beide kemphanen streden in dezelfde flight een verbeten gevecht om de punten. Op de eerste hole werd de toon door ondergetekende gezet met een prachtige 10 meter putt downhill voor par. Daarna bleken de holes veel te klein gestoken voor beide spelers en vielen ze niet meer…

 

Dit gaf ruimte voor nummer 3 op de lijst, Leon Betz om met een indrukwekkende score van 32 pt (met 7/8 verrekening!) in de seizoenuitslag verdient op de 2e plaats te eindigen.

 

Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat Pim Brocken er toch met de jaarprijs vandoor ging!

 

De dagprijzen werden verdeeld:

1e  Leon Betz       32 pt.

2e  Aly Prins         24 pt.

3e  Pim Brocken  22 pt.

 

Neary ging naar Ton Hirs 

Longest bij de dames was voor Mirjam de Geus en bij de heren voor Pim Brocken.

Birdie voor Leon Betz op H10, Rigt Nammensma op H11 en Pim Brocken op H18.

 

De einduitslag van de laatste Flevoland on Tour:

1e  Pim Brocken                 87 pt

2e  Leon Betz                      81 pt

3e  Nico Kranendonk         79 pt

 

Nog een dankwoord voor Leon. Hij heeft zich 3 jaar met veel energie ingezet om de Flevoland on Tour op de wedstrijdkalender te zetten. We hebben kunnen genieten van verrassend mooie banen en heerlijk eten. Een prachtig initiatief, hulde en dank!

 

Pim Brocken