-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Sinterklaastoernooi (2-12-2018)

6 december 2018

Wanneer ik dit stukje schrijf zit ik praktisch in de achtertuin van de kerstman in het mooie Noorwegen. Echter werd mij gevraagd om een stukje te schrijven van het gezellige Sinterklaastoernooi waar ik vierde geworden was. Echter was Xavier ook vierde geworden maar niet iedereen spreekt Spaans. Gracias Xavier ?.

 

In totaal deden er 24 personen mee waaronder een aantal jeugdleden die goede scores inleverden.

De opzet van het toernooi (Minder clubs = meer slagen mee) vond ikzelf erg leuk en interessant, want wat en hoeveel stop je nu in je tas.

 

5 clubs of meer 0 extra slagen

4 clubs 2 extra slagen bij playing hcp

3 clubs 4 extra slagen bij playing hcp

2 clubs 6 extra slagen bij playing hcp

1 club 8 extra slagen bij playing hcp

Putter is verplicht en staat los van het aantal clubs

 

Na lang denken koos ik voor 3 clubs waaronder mijn favoriete fairway wood, 5-iron en pitching wedge terwijl mijn flightgenoten Alie en Peter kozen voor 2 clubs. Gelukkig had ik voor mijn FW gekozen omdat ik hiermee met mijn eerste slag van het toernooi op hole 10 de longest drive sloeg.

De baan lag er erg goed bij en we hadden een leuke middag.

 

De winnaars van het toernooi waren:

 

Dames:

  1. Roos Maenhout
  2. Lisa v.d. Velde

 

Heren:     

  1. Leon Betz
  2. Pim Brocken

 

Longest Dames:  Nancy van Tilburg

Longest Heren:  Martijn Nooij

Neary: Xavier Marti Duran

 

Van harte allemaal.

 

Aangezien het een shotgun was hoefden we dit keer niet te wachten op de laatste flight. Nadat iedereen binnen was hebben we allemaal genoten van een kop heerlijke warme chocomelk en pepernoten natuurlijk.

 

Al met al was het een gezellige dag, ondanks de regen die we zo nu en dan hadden.

 

Groetjes,
Martijn Nooij