-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Ryder/Solheim Cup Jeugd

8 oktober 2017

Zondag 8 oktober was het zover en werd de meiden tegen de jongens wedstrijd voor de jeugd gespeeld. Een nieuwe wedstrijd op de kalender, waarmee we vooral het teamverband meer naar voren willen laten komen.

 

Er werden 6 holes greensome, 6 holes foursome en 6 holes single gespeeld. Uiteraard mocht er ook gecadied worden en daar had een van de spelers zelfs de voorzitter voor gestrikt. De weergoden waren ons ook goed gezind, af en toe een wolk maar ook een zonnetje. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een goede, spannende en vooral ook gezellige wedstrijd.

 

Om half twaalf was de aftrap door Irene Verstege, die aan iedereen uitlegde wat er precies werd gespeeld en hoe de telling was. Daarna begon om twaalf uur de wedstrijd op de eerste tee. Wat opvallend was, dat er eigenlijk geen slechte drives op die eerste tee werden afgeleverd. Je kan echt zien dat de kinderen al aardig wat competitiewedstrijden hebben gespeeld en gewend zijn aan de toeschouwers op de eerste tee.

 

Na de eerste zes holes was de stand nog volledig gelijk : 2-2

 

Op naar de fousomes en daar namen de meiden een lichte voorsprong van 1 punt, maar inmiddels was de puttscore van jeugd B bekend en werd het zelfs 5,5 – 3,5 voor de meiden. Jongens A pakte met het putten een punt terug en met de singles nog te gaan was alles nog mogelijk.

 

De meiden hadden vooraf nog geklaagd, dat ze met een kleiner aantal waren, maar dat maakte echt niet uit. Ze wonnen 6 van de 7 singles en hebben deze wedstrijd met 11,5 – 5,5 gewonnen.

 

Gefeliciteerd Meiden met deze mooie trofee!!

 

Rutger van Oostrom