-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Plaatsen (Local rule)

16 november 2019

In dit jaargetijde, en natuurlijk helemaal vanwege de weersomstandigheden en gesteldheid van de baan zoals die er al geruime tijd aan toe zijn, was het voor de cie. niet moeilijk om te besluiten overal door de baan toe te staan dat er geplaatst mag worden. Dus naast de fairways en anderszins kort gemaaid gras, óók de rough en beboste gebieden.

 

Hoe te handelen: Ligging van de bal eerst duidelijk markeren (advies: met een goed zichtbare tee bijvoorbeeld), opnemen en plaatsen binnen een gebiedje van ongeveer de grootte van een scorekaart bij  de plek waar bal lag, níet dichter naar de hole. Schoonmaken mag.

 

Let op:  Geldt natuurlijk niet voor hindernissen (zogenoemde ‘penalty area’s’).

 

Voor de volledigheid: Er zijn meerdere varianten voor ‘plaatsen’ beschikbaar –  met duidelijke informatie waar en wanneer geplaatst mag worden. De relevante wedstrijdleidingen kunnen die aanwenden afgestemd op de gesteldheid van de baan. Dat zal altijd duidelijk vóórafgaand aan elke officiële wedstrijd kenbaar gemaakt worden.

 

Voor dit najaars- en winterseizoen geldt dus de algemene regel zoals hierboven in de 1e alinea beschreven.

 

 

Bewegwijzering bij hole 9 naar respectievelijk de route van 12 holes, en 18 holes

 

Vanwege geconstateerde verwarring (vaker gebeurd) is met de hoofgreenkeeper Marien Jansen afgestemd om de situatie betreffende bewegwijzering bij de green van hole 9 te verduidelijken.