-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Medal van 9 september 2018

10 september 2018

Als winnaar van de vierde plaats mocht ik weer een stukje schrijven.

 

De herfst is begonnen, maar de dag was nog mooi, een enkel spatje gedurende een stuk of 3 holes, verder warm en hier en daar een zonnetje. Een goede dag voor de één na laatste Medal van 2018.

 

Toch vielen de scores wat tegen, misschien wat milde herfstvermoeidheid? De greens waren onlangs gesneden maar toch goed te bespelen. Ze zien er sowieso het grootste deel van het jaar al prima uit. (Wederom hulde aan de greenkeepers die met hun beperkte middelen de baan er steeds uitstekend uit laten zien).

 

Er was een verassing op hole 8 te vinden, hier zullen wel wat mensen aan moeten wennen, maar wederom wordt de baan weer wat uitdagender. Het zag er uit alsof het er al jaren lag, goed gedaan greenkeepers.

 

Hoewel de leeftijd ons mannen als club ( zie de Rydercup) en mij als individu ( toch wat afstandsverlies) parten begint te spelen, kon ik mijn directe tegenstander ( Bauke) toch verrassen door wat lange putts te holen en van buiten de green in te chippen. Een verprutste laatste hole mijnerzijds zorgde ervoor dat we toch allebei op 77 netto netto eindigden.

 

Voor deze voorlaatste wedstrijd deden in totaal 22 mensen mee. Hartstikke goed voor de deelnemers, maar helaas ook weer geen geweldig aantal. Langzamerhand blijkt de vereniging meer op een gezelligheidsvereniging dan op een golfvereniging. Op zich niks mis mee. Maar ook de inzet van de vrijwilligers gebeurt meer en meer voor en door een kleinere groep mensen. Ik weet dat op bestuurlijk niveau al gedacht wordt over minder wedstrijden en hierdoor een mindere belasting op de vrijwilligers. Ook het feit dat voor meer regionale evenementen ( Kom over de brug, Rydercup, Polderbokaal) wat ” geshopt” moet worden om aan voldoende deelnemers voor het team te komen wijst op een afname van “golf leden”. Om nog maar te zwijgen over de deelname aantallen aan stroke- en matchplay- kampioenschappen.

 

Wat gaat de toekomst brengen: gaan we alleen nog gezelligheidswedstrijden organiseren (gele bal, stokkenroof, mixed paren chapman greensome) en daarnaast alleen de vrijblijvende inloopwedstrijden (dames en herendag, woensdag avond), of blijft er vraag naar medals, competities en kampioenschappen?

 

Ed Prüst