-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Medal-2 in bizar weer

6 mei 2019

De prijsuitreiking van de medal is een wat treurige aangelegenheid voor sommigen. Begonnen wordt met de nummer 4. Hij/zij mag/moet een stukje schrijven voor de website. Naar voren komen hoeft niet, want hij/zij krijgt verder niks. Daarop volgen nog drie lieden die, zo op het oog, een goed gevulde enveloppe in ontvangst mogen nemen. Had ik dat lullige putje op de 16e maar gemaakt…

.

In verband met de opwarming van de aarde gebruik ik al jaren een elektrische golfkar. Tijdens de medal begon ik toch te twijfelen aan nut en noodzaak daarvan. Toegegeven, als het zonnetje scheen was het best nog wel behaaglijk. Maar als de zon weg was en er viel ook nog wat regen dan was het dermate koud dat gevreesd moest worden dat per direct de wintergreens ingevoerd zouden worden.

.

De straffe wind stond zodanig dat je je op de eerste hole al zorgen ging maken over de laatste 4 holes. Zonder wind al een opgave en nu helemaal. Op die holes vielen de volgende scores waar te nemen:

-1: hoezo birdies?

0: niet gezien

+1: 14

+2: 36

+3: 19

+4: 13

+ 5 en erger: 6

Voor de sappigheid van dit stukje zou het toch aardig zijn om een uitgebreide beschrijving te geven van de laatste categorie, bij voorkeur inclusief de emoties die met deze scores gepaard zijn gegaan. De nieuwe AVG-wetgeving verhindert dat helaas.

.

Dan rest alleen nog de uitslag, met om privacyoverwegingen alleen de eerste drie:

  1. Peter Blom: 74 netto
  2. Ad Hermus: 76
  3. Rob Halff: 77

Unigolf was niet erg blij met deze uitslag. Peter Blom won daarmee ook de parkeerplaats en het naar het schijnt al noodlijdende Unigolf moet nu stevig in de buidel tasten om deze parkeerplaats te verlengen tot buslengte.

.

Rest nog de greenkeepers te complimenteren met de kwaliteit van de baan. Wij hebben de afgelopen weken competitie gespeeld op Zwolle, Anderstein en Zeewolde: onze baan steekt er met kop en schouders boven uit.

.

Ger Vos