-Golfclub Flevoland

< Ga terug

MATCHPLAY KAMPIOENSCHAPPEN 2020 

27 juni 2020

Het uitgestelde kampioenschap matchplay wordt gespeeld. 

Na een verplichte time out vanwege het coronavirus, vindt het eerste clubkampioenschap van  2020 plaats. 

Eens kijken of iedereen weer een beetje op scherp staat. 

Helaas zijn er maar 4 heren die tijd en de conditie hebben, om dit weekeinde aan te treden. Maar wel allemaal potentiële winnaars. Dus de strijd zal er niet minder om zijn. 

Heren: Harm Nienhuis, Leon Betz, Roeland Tans en Alexandre Bonnette. 

Bij de dames zijn er dit jaar 8 deelnemers. Top dames!!! 

Dames: Rigt Nammensma, Henriette Bots, Marijke Raeven, Marijke Posthumus, Sanne Posthumus, Lisa v.d. Velde, Sofie Nooij en Irene Verstege 

Dit jaar spelen 4 jeugdleden mee om het kampioenschap.  

Alexandre Bonnette hebben we natuurlijk de afgelopen jaren al gezien bij kampioenschappen. Met handicap 6 altijd iemand om rekening mee te houden. 

Sanne Posthumus wil wel eens kijken hoever ze kan komen. 

Dan hebben we nog de zeer jeugdigen onder ons: Lisa v.d. Velde (13 jaar) en Sofie Nooij (net 12 jaar). Zij durven het aan, om in twee dagen 4 keer 18 holes te spelen. Alleen dit is al een mooie uitdaging en prestatie.  

Op zaterdag spelen alleen de dames. Iedereen speelt 3 wedstrijden in een poule. De winnaars van de poules spelen uiteindelijk de finale op  zondagmiddag. 

De sfeer is perfect. Iedereen heeft zin om te spelen. Heerlijk weer, een mooi weekeind om lekker te golfen. Er zijn een aantal verrassende uitslagen, waardoor uiteindelijk Sofie Nooij en Irene Verstege als winnaars uit de poules komen. 

Zondagochtend starten de heren met de eerste wedstrijden. Leon speelt tegen Alexandre. Dat wordt een hele klus voor Leon. Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist in het voordeel van Alexandre op hole 15. Toch een mooie prestatie Leon.  

Roeland speelt tegen Harm.  Een mooie strijd.  Echter wanneer Harm 2 boven de baan speelt over 14 holes, wordt het voor Roeland toch echt te moeilijk om de wedstrijd naar zich toe te trekken. 

In de middag speelt iedereen die niet in de finale staat een onderlinge SFwedstrijd over 12 holes met handicap verrekening. Winnaar is Lisa v.d. Velde met 29 stableford punten. Gefeliciteerd. 

Bij de dames speel ik zelf tegen Sofie de MPfinale. Best lastig voor beiden, als je samen zoveel hebt getraind en nu voor het eerst tégen elkaar moet spelen ipv met elkaar.  Toch wordt het een mooie strijd. Na 15 holes sta ik nog maar 1 up. Helaas speelt Sofie holes 16 niet echt top, waardoor het 2 up wordt voor mij Dat is het breekpunt. Hole 17 speel ik nog een mooie par, waardoor het 3 up wordt. 

Misschien de laatste keer dat ik van Sofie kan winnen. Want ik ben ervan overtuigd dat zij mij volgend jaar ruim voorbij is. Ik zal haar blijven volgen!!! 

Bij de heren was de strijd op het scherpst van de snede!! Alexandre heeft voor de zekerheid Olivier van Oostrom gevraagd om zijn caddy te zijn, zodat hij zich volledig op het spel kan concentreren. En ja ,dat was wel nodig. Uiteindelijk wordt de wedstrijd namelijk beslist op hole 18 waar Harm een put mist.  

We kunnen zeggen dat het weer een echt kampioenschap was. Allemaal bedankt voor jullie deelname. 

Op naar het volgende!!  

10, 11, 12 juli Clubkampioenschap strokeplay. Schrijf  allemaal in via de site. Ga de strijd aan!!! 

Er is ook een prijs beschikbaar voor de netto winnaar.!!!! 

 

Irene Verstege 

24 juni 2020