-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Langste dag 15 augustus 2020

25 augustus 2020

De wekker gaat om 5.50 uur. Misschien voor velen van u een mooie tijd om op te staan, maar ik heb het gevoel dat het nog midden in de nacht is. Als je eenmaal uit bed bent valt het best mee. Heerlijk rustig  in huis en het wordt vandaag een mooie dag. Ik heb er echt zin in.

Harm Nienhuis, Tineke Jans, Wil van Meer, Herman Mulder, Leon Betz, Bouke Barnas, Marijke Raeven en Irene Verstege gaan de uitdaging aan om 3 keer 18 holes te spelen vandaag. Om 6.20 uur kom ik aan bij het clubhuis. Leon staat al te popelen en is een voorstander om minimaal 2 ronden per dag te spelen legt hij mij uit, dan wordt het namelijk een eitje als je maar 1 ronde per dag gaat te spelen.!!

Peter van Biljouw heeft zich opgeofferd om het clubhuis te openen (met plezier), zodat iedereen bij z’n golfspullen kan. Hartelijk dank hiervoor.

Om 6.45 uur gaan de eersten van start. De temperatuur buiten is nog heerlijk. Helaas blijkt dat Bouke aan het zeilen is en niet op tijd aanwezig, om de uitdaging aan te gaan.

Vanaf 9.10 uur starten we met de Kiekendief Q-wedstrijd stableford. 22 deelnemers. De temperatuur loopt al op en de vochtigheid is hoog!! Winnaars: 1. Harm Nienhuis met 37 stableford punten, 2. Ger Vos met 36 stableford punten ( blijkbaar zijn swing weer gevonden!!!) en op 3. Ger Kabel met 36 stableford punten.

In de middag wordt er een greensome gespeeld. Voor de langste dag deelnemers lekker relaxed. Een maatje die kan helpen om je de baan door te loodsen. Marijke Raeven heeft inmiddels een nieuwe partner gevonden. Nico Kranendonk gaat de plaats van Bouke innemen en gaat de uitdaging aan, om deze dag in ieder geval 2 ronden te spelen. Dat blijkt een groot succes. Ze brengen elkaar naar grote hoogte. Met een score van 41 stableford punten winnen zij deze wedstrijd. Op de tweede plaats eindigen twee jeugdleden. Nicky Ligtenberg en Sweder van Westen. Zijn hadden voor de prijs de keuze uit een flesje wijn of chocolade. Aangezien zij beiden al 18 zijn was de keuze snel gemaakt. Voor het eerst een wijntje als prijs mee naar huis.!!! Op de derde plaats Anna en George Roos  met 36 stableford punten.

Ik vraag aan Herman of het is meegevallen om 3 ronden te spelen. Nou hij kijkt heel bedenkelijk!! Het viel niet echt mee. Een aantal vond het prima te doen. Even een dagje rust en we kunnen er weer tegen aan. Op naar de volgende ronde golf.!!

Voor de langste dag deelnemers was er nog een overall prijs.

  1. Marijke Raeven met 16 punten
  2. Harm Nienhuis met 15 punten
  3. Wil van Meer en Irene Verstege met 13 punten.

Iedereen heel hartelijk dank voor de deelname aan de Langste dag wedstrijden.!!! Ik heb ervan genoten.

Irene Verstege