-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Kom over de brugwedstrijd 2019

21 augustus 2019

Op 17 augustus was het weer zo ver: de jaarlijkse wedstrijd tussen Golfclub Lelystad en Golfclub Emmeloord om de felbegeerde BRUG, de trofee die de verbinding symboliseert tussen deze 2 polderclubs.

24 Spelers van Flevoland bonden de strijd aan met 24 spelers van Emmeloord. In de vroege ochtend werden we verwelkomd in Emmeloord met koffie en koek, de sfeer was al gelijk geanimeerd. Spelvorm in de ochtend: 4 ball better ball, een verandering ten opzichte van de voorgaande jaren toen in Emmeloord individueel stableford werd gespeeld. Leuk om eens een ander type wedstrijd te spelen en hiermee (zo was ook onze stille hoop…) de strijd gunstig voor Lelystad te kunnen beslechten.

Het weer was redelijk, tegen de verwachtingen in slechts een enkel spatje in de ochtend. De tussenstand na 9 holes Emmeloord: 3 punten verschil in het voordeel van Emmeloord. Spannend dus! Na een heerlijke lunch met soep, broodjes en kroketten togen we terug naar ons honk in Lelystad. De greensome spelvorm daagde elk koppel uit om ook werkelijk als team te opereren. Dit vormde soms een uitdaging en was zeker niet gemakkelijk. De weergoden waren ons weer (op een enkel buitje na) gunstig gezind, iedereen kwam opgetogen het clubhuis in, misschien ook wel blij omdat het er weer opzat. Een lange dag met leuke ontmoetingen.

De prijsuitreiking werd verricht door het organiserend koppel Aly Prins en Ronald Spijkers, die al jaren een geweldig team vormen voor het vormgeven van deze dag. Ronald vertelde dat er wederom een verschil van 3 punten was dus…. Iedereen hield de adem in. Echter toch weer de winst naar Emmeloord met totaal 6 punten over de hele dag. Het blijft dus de kunst om dit verschil om te buigen naar onze kant, voor het volgend  jaar een mooie uitdaging! Hierna werd de dag afgesloten met een heerlijk buffet (captains dinner) dat de verbroedering tussen de clubs nog eens onderstreepte.

Aly en Ronald: geweldig bedankt voor jullie inzet en: op naar 2020!