-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Jeugdcompetitie (3e wedstrijd)

1 juli 2019

De competitie van 2019 is nu al lekker opgang en het is al spannend wie nou eerste en laatste gaat worden, want vandaag was het al weer 30 juni en daarbij ook de een na laatste wedstrijd. Voor ons was het vandaag een “rustige” dag qua spelen, want het was onze beurt om als gastheer op te treden! Iedereen van mijn team had er erg veel zin, mede om het feit dat we in de buggy’s mochten gaan rijden.

Om 7:45 moesten we ons melden bij het clubhuis. Sofie en ik waren er precies om kwart voor en één minuut later kwam ook Lisa Ligtenberg er aan. Paar minuutjes later was ook Lisa van de Velde van de partij. Sweder had zich helaas verslapen, maar was er toch nog om 7:53, dus dat verslapen viel wel mee.

De taken waren goed verdeeld. Sweder en Nicky zouden de ballen op de driving rance klaar gaan zetten en Lisa L. en ik zouden de kaarten gaan schrijven. Sofie en Lisa v.d. Velde liepen een beetje heen en weer tussen de driving rance en kwamen later ook aan de schrijftafel zitten om te kijken hoe wij de kaarten in vulden en waar nodig was ons te helpen met schrijven. De eerste twee teams kwamen al vrij snel binnen en we konden beginnen met het schrijven van de kaarten. Het laatste team kwam pas rond 8:45, wat voor ons een beetje krap was, omdat we om 9:00 uur al klaar moesten staan op de eerste hole om de ballen te spotten en de kaarten uit te delen. Gelukkig waren wij een team van vijf en konden we ons mooi opsplitsen. Ik bleef achter om de kaarten te schrijven en de rest ging de baan in. Zodra ik klaar was, kwam ik er ook aan.

Nadat we klaar waren met het spotten van de ballen, kon het leukste deel beginnen volgens velen van ons team: het buggy rijden. Iedereen had daar veel plezier in en natuurlijk mocht iedereen rijden. Al snel kwamen we op hole tien aan en gingen we de teams opwachten. Iedereen vond het erg leuk dat er naast appelsap en water ook Fanta en Cola was. Ook had iedereen wel zin in autodrop. Tijdens het opwachten van de teams kwamen ook Nicky, Sweder en Sanne langs. Even later kwamen ook Olivier en Daniel eraan. Het andere thuisteam had namelijk ook gastendag en zo was het dus een gezellig boel op de golfclub.

Nadat alle spelers waren begonnen aan hun tweede ronde, nam het andere thuisteam, Olivier, Sanne, Nicky, Daniel en Alexandre, het van ons over en gingen wij weer terug naar het clubhuis, maar eerst nog even in de buggy’s rijden, want dat was natuurlijk erg belangrijk.

Eenmaal in het clubhuis konden we de teams weer opwachten om de scores op te schrijven op het wedstrijdformulier. Beide teams eindigden met een stand van 8-8. Alles ging zeer voorspoedig en zowel wij als de andere teams vonden het een leuke dag. Hieronder nog een leuke foto van ons team op deze zonnige dag.

Sophie van Oostrom