-Golfclub Flevoland
Jeugdcommissie

Jeugdcommissie van Golfclub Flevoland

De afgelopen jaren is het aantal jeugdleden op onze golfclub keer op keer gestegen. Op de donderdagen en de vrijdagen zijn de jeugdlessen onder begeleiding van jeugdcoaches en de golf pro. Wij werken met het programma ‘Committed to Jeugd’. De techniek en de kwaliteit van het spel wordt verbeterd aan de hand van o.a. video-opnames. De kinderen kunnen op de Golf Academie van de NGF de eigen filmpjes bekijken met het advies van de pro. Hierdoor kunnen ze zelf ontdekken wat er aan de swing, de positie van de bal of de grip verbeterd moet worden.

 

Naast onze golfbaan ligt een strandje. In de zomerperiode gaan de pro, de coaches en de jeugd naar het strand om bunkerslagen te oefenen. Op het strand is een heel parcours uitgestippeld, waarbij de bal een enkele keer in het water terecht komt. Deze activiteit is niet voor watervreesjes, want een bal in het water betekent zwemmen… Aan het einde van de les eten we met de groep een ijsje bij de strandtent.

 

Een landelijke wedstrijd voor de jeugd is de golfcompetitie van de NGF. De golfclub kan teams aanmelden die vijf zondagen spelen. Eén zondag is de gastendag, waarbij de thuisclub de andere clubs ontvangt en scores verwerkt. De andere vier zondagen wordt er gespeeld en gestreden om de winst. In 2014 is team1 dat bestaat uit (Mark Acda, Quint Frenay en Carla & Maarten Veen) kampioen geworden in de Eerste klasse. In 2015 spelen zij met aanvulling van Marnix Boonstra in de hoogste klasse (Hoofdklasse 18-holes) en zijn daar Nederlands Kampioen geworden. Er deden in totaal 165 jeugdteams mee aan deze competitie.

 

Naast clubwedstrijden heeft de jeugdcommissie een uitje geregeld voor de jeugd met een handicap onder de 36. Een deelname aan een wedstrijd op de Tongelreep in Brabant. Helaas was het weer niet fantastisch, toch mocht dat de pret niet drukken. Na een mooie wedstrijd was er een heerlijke BBQ en Olivier van Oostrom ging met de eerste prijs naar huis.

 

In 2015 hebben 2 jeugdcoaches van onze club zich als eerste van Nederland gecertificeerd als Talentcoach. Hierdoor wordt de jeugd nog beter voorbereid op het spelen van wedstrijden. Er wordt o.a. een gameplan gemaakt en er worden trainingen gegeven die het spelniveau verbeteren. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de Golf Academie.

 

Wedstrijden

  • 5 x jeugd medal + put kampioenschap,
  • 3 x andere jeugdwedstrijden, waaronder een Halloween wedstrijd in de dark!!!
  • Clubkampioenschap
  • Laddercompetitie
  • Competitie voor jeugdleden met minimaal handicap 36.

Lestijden

  • donderdag  16.00 uur – 18.00 uur: 2 groepen
  • vrijdag         16.00 uur – 18.00 uur: 1 groep
  • vrijdag         17.00 uur – 19.00 uur: 1 groep

 

Kosten

Lesgeld 20 lessen van de PRO bedraagt € 180,-(voor het hele jaar)

 

Contributie vereniging Golfclub Flevoland bedraagt € 37,50. Dit is inclusief de NGF bijdrage.

 

Speelrecht:  u betaald speelrecht bij het Golf Event Center om op de baan te mogen spelen. Speelrecht 2015 bedraagt:

8, 9 en 10 jaar € 125,-
11, 12 en 13 jaar € 225,-
14, 15 en 16 jaar € 375,-
17 en 18 jaar € 375,-
19 en 20 jaar € 425,-

 

Ben jij enthousiast en zou je graag willen kennis maken met de golfsport, dat kan. In overleg met de jeugdcommissie kan er één maand worden deelgenomen aan proeflessen.

 

We hopen jullie graag te zien bij de lessen.

 

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de jeugdlessen, dan kan u mailen naar: golfflevojeugd@gmail.com

 

 

 

 <<Ga terug