-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Jeugd 36 holes (3-6-2018)

6 juni 2018

Eindelijk is het zover! Het is juni dus dat betekent dat de jeugdcompetitie weer van start is gegaan. Dit jaar zitten we in de poule met Zeewolde, ’t Zelle, Olympus en Liemeer. De eerste gastclub is Zeewolde, waar we het uitgevochten hebben met ’t Zelle.

 

We werden goed ontvangen door Zeewolde en konden meteen gaan inslaan op de driving range. Alles stond klaar en was perfect geregeld. De oefengreen lag er goed bij. Hij was snel en had mooie glooiingen, iets wat wij hier niet gewend zijn.

 

Alexandre en Olivier mochten het spits afbijten in de foursomes. Zij starten als eersten, gevolgd door Cas en ikzelf (Mark). Helaas hadden wij als team de latere start, en hebben we daar de hele wedstrijd last van gehad. Bijna elke hole kwamen we elkaar weer tegen omdat we stonden te wachten op Olympus en Liemeer voor ons.

 

Voor Alexandre en Olivier heeft dat niks uitgemaakt. Na een domme fout door de bal verkeerd terug te leggen bij het markeren ervan heeft het veel langer geduurd dan nodig, maar ze hebben tot aan hole 18 gestreden om daar met 1up van de baan af te komen. Olivier kan zich er volgens mij nu nóg druk om maken dat Alexandre daar beter op had moeten letten, zelfs na de winst.

 

Cas en ik hebben goed gespeeld, maar door het steengoede putten van onze tegenstanders hebben we helaas met 4/2 verloren. Ik moet er wel bij zeggen dat Cas de mooiste putt van de dag had. Hij maakte een 25 meter downhill put voor birdie! We speelden gezellig de laatste holes af en gingen toen richting het clubhuis voor de lunch die op ons te wachten stond. Het was een heerlijke lunch met verse broodjes, alle soorten beleg, en natuurlijk de kroketten die niet konden missen.

 

Met nieuwe energie begonnen we aan de singles. We hadden maar één missie, en dat was met de winst naar huis gaan. Het staat op dit punt 2-2, dus alles is nog mogelijk. Na weer ontzettend veel te hebben moeten wachten op de flights voor ons, kwam ik als eerste binnen. Na hole 15 stond ik al ver genoeg voor om te stoppen. Dat moest ook wel, want de tegenstander had zo veel pijn aan zijn voeten dat hij zijn schoenen maar uit had gedaan… Cas volgde mij met helaas een 3/2 verlies. Alexandre en Olivier vonden de baan zo mooi, dat ze graag twee keer de volle 18 holes wilden lopen. Ze kwamen er beiden met 2up vanaf, een uitstekende prestatie!

Zo is de dag geëindigd op de manier hoe we het zo graag hadden willen laten verlopen. We mogen trots zijn op onszelf met deze 8-4 winst. We staan er zelfs mee op de eerste plek van onze poule! Het enige minpuntje was dat we achteraf geen drinken kregen, maar wat kan de pret nog drukken als je net gewonnen hebt!

 

Mark Acda