-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Jeugd 18 holes (3-6-2018)

6 juni 2018

Na, zoals altijd een vroeg vertrek uit Lelystad kwamen wij, Lisa, Sanne, Sophie en ikzelf, aan bij het clubhuis van de Noord Nederlandse. Voor de teamleden van het damesteam van vorig jaar was de club nog bekend van het vorige speelseizoen. Na wat inslaan kwamen we voor de zoveelste keer te staan tegenover oude rivalen, de Compagnie. In de afgelopen 2 jaren hebben we al 4 keer tegen elkaar gespeeld en het stond tot nu toe op een gelijkspel, beide clubs hadden voorlopig 2 maal gewonnen.

 

Tot ieders verbazing hadden ze dit jaar wel twee nieuwe leden meegenomen. Dit feit opzich verbaasde danwel niemand, maar hun handicaps wel, omdat 1 van de 2 een handicap heeft van 6.7 en de ander, hoewel hij niet aanwezig was voor deze wedstrijd, een handicap heeft van 4.7!

 

Ook bleek, door het berekenen van de playing handicaps het een en ander in de speelvolgorde werd veranderd, dat ikzelf tegen de single digit van hun team mocht spelen. In eerste instantie verwachtte ik dat ik zou moeten spelen tegen een heel serieuze gast met wie er weinig te praten zou vallen, maar naar mate ik verder in het spel kwam begon hij wat los te komen en kreeg ik het ook echt naar mijn zin.

 

Jammer genoeg was het weer wel afwisselend, waardoor je om de hole je paraplu in en uit je tas moest halen, niet wetend of het nou wel of niet ging regenen, maar na een paar holes waarbij het kort miezerde begon de zon weer vol te schijnen, waarna het de volgende hole weer verdween achter de wolken.

 

Na de achttien holes te hebben gelopen, werden we gastvrij ontvangen met een lunchbuffet voor alle spelers. Ondanks dat het achteraf vrij duidelijk was dat we hadden verloren, verwachtten we wel een paar punten te hebben gehaald op basis van een enkele individuele overwinning en tevens 1 overwinning op de greensome, maar nadat de nieuwe puntentelling van de ngf was toegepast bleek dat ook deze punten ons niet werden gegund en hadden we jammer genoeg verloren met 0-6.

 

Ondanks dit alles was het wel een mooie dag en natuurlijke hopen we op hogere resultaten voor de volgende wedstrijd.

 

Groetjes,

Nicky

 

Reactie Irene:

Nicky, Lisa, Sanne en Sophie jullie hebben het heel goed gedaan. Als van de 4 tegenstanders er 3 beter spelen dan hun handicap dan is er ook weinig eer te behalen. Over 9 holes 13, 20, 28 en 21 stableford punten!!!??

Lisa met 21 stablefordpunten ook een mooie handicap verbetering. Succes volgende week.