-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Golfweek 2018 Langste dag

25 juni 2018

Dit jaar zijn er maar vijf deelnemers die de Langste Dag spelen.  Ik vraag me af waarom er maar zo weinig deelnemers zijn……..en begrijp niet, dat er niet meer mensen deze uitdaging aan willen gaan (54 holes en ongeveer 35 kilometer lopen).

 

De spelers worden rond 6.15 uur hartelijk ontvangen door Wil van Meer die de wedstrijdtafel bemand. Het is toch altijd super dat er vrijwilligers zijn die voor je klaar zitten. Aly, Peter, en Wil nogmaals bedankt.

 

Op naar de tee box en dan roept Bouke dat het strokeplay is…..pff daar heb ik dus geen zin in en wil eigenlijk de bal oppakken en een DQ…..maar om 7.00 uur slaan we dan toch af en gaan we beginnen en ja het begint met een 8. Heel leuk strokeplay maar niet voor mij.

 

Het is eigenlijk heerlijk om zo vroeg op de baan te lopen, de dauw is weg en het is heerlijk rustig. We lopen redelijk lekker te spelen en de flight van 3 achter ons blijft redelijk dicht in de buurt. Na de eerste ronde heb ik toch 31 stableford punten en de strokes….weet ik niet.

 

De einduitslag van de eerste ronde:

 1. Jacob Bremer
 2. Bouke Barnas
 3. Leon Betz
 4. Tinke Jans
 5. Rob van Dijk

 

Tweede ronde

 1. Rob van Dijk
 2. Bouke Barnas
 3. Jacob Bremer
 4. Tineke Jans
 5. Leon Betz

 

Derde Ronde

 1. Rob van Dijk
 2. Bouke Barnas
 3. Leon Betz
 4. Jacob Bremer
 5. Tineke Jans

 

We komen rond 20.00 uur in het clubhuis,  dit was zeker een lange dag. De reden dat we zo laat waren, is gekomen door de pauzes tussen de wedstrijden. Zo’n rustpauze was wel lekker om even andere schoenen en sokken aan te doen en om de heerlijke Flevoburger te eten.

 

Vervolgens is de wedstrijdleider Irene de kaarten gaan berekenen en bepaald dat ik (Leon mister Stableford) 4e is geworden en is dat doorzetter van 2018 Bouke Barnas de Langste Dag heeft gewonnen. Gefeliciteerd topper.

 

p.s. Ik hoop dat er volgend jaar meer deelnemers zijn……..en hoop ook dat de clubleden eens leren wat een pitchfork is (en hem vooral gebruiken)….gisteren waren er bijna geen greenfee spelers en toch zaten er allemaal pitchmarks in de mooie greens. De clubleden die zich aangesproken voelen, kunnen zich populair maken door vanaf nu pitchmarks te herstellen.

 

Kiekendief uitslagen

Heren

 1. George Roos 39 stableford punten
 2. Nico Kranendonk 36 stableford punten
 3. Rob Nijhof 35 stableford punten

 

Dames

 1. Alie Wildeboer
 2. Joca Bogert
 3. Anna Roos

 

Volg deze link voor foto’s Golfweek 2018