-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Dinsdag en donderdag afscheidswedstrijd

22 december 2019

Op 18 december hebben de dames van de dinsdag en de dames&heren van de 50 plussers een gezamenlijke zeer gezellige afscheidswedstrijd gespeeld.

 

Dit in het kader van een nieuwe, ons inziens leuke nieuwe opzet van die twee dagen. Zoals we allemaal hebben kunnen constateren werd de opkomst zowel op de dinsdag alsmede donderdag steeds minder. Verschillende oorzaken lagen daaraan ten grondslag en een ieder heeft daar wel een verklaring voor. De commissie heeft voor de toekomst gekozen en vertrouwt erop dat de nieuwe opzet, die op 8 januari van start gaat met inloop, een hogere opkomst zal genereren.

 

Enfin de “afscheidswedstrijd” die door Marijke Raeven en Leo Acda werd georganiseerd, mag terugkijken op een wel heel geslaagde dag! De beloofde borrel met hapjes was daar waarschijnlijk ook debet aan ☺.

 

Voordeel was dat het voor de tijd van het jaar een milde, prachtige dag was met zelfs een lekker zonnetje. Dan zie je hoe mooi de baan is, hoewel het soms verdraaid moeilijk was je bal terug te vinden tegen het zonlicht en het rijkelijk aanwezig gebladerte. Dat de baan desondanks redelijk bespeelbaar was is te danken aan niet aflatende werkzaamheden van de greenkeepers: petje af!

 

Zestien deelnemers startten op 12 holes vanaf 12 uur van rood. Dat verhoogde beslist de gezelligheid en omgekeerd evenredig daaraan het resultaat. Helaas mochten er geen buggy’s op de baan, anders waren er nog meer deelnemers geweest!

 

Matchwinnaar bij de heren was Guus Vinck, stoïcijns als altijd (22 punten) met Ruud Dekker op de 2de plaats en Herman Mulder als 3de. Bij de dames excelleerde Gerda Nijhof met 12 punten als eerste. Rinske Kabel en Ans Drescher eindigden op gelijke hoogte als 2de en 3de.

 

Opzienbarend was het feit dat er 5 deelnemers met 11 punten eindigden!.

 

De hapjes na afloop gingen er gretig in, alsmede de drankjes. Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om afscheid te nemen van Ans Drescher als commissielid. Marijke Raeven zette haar in het zonnetje met een leuk afscheidscadeau. Door fysiek malheur zal Ans komend jaar helaas weinig op de baan te zien zijn.

 

Al met al een zeer geslaagde en gezellige dag die beslist navolging verdient. Gelukkig hebben we de foto’s nog ☺!

 

Een gezellige Kerst en een mooi 2020 gewenst namens de commissie.

 

Tot volgend jaar!