-Golfclub Flevoland

< Ga terug

De KIK wedstrijd (zondag 25 maart)

26 maart 2018

Kom in de kast……of kijk in de kast of…wat hier in ieder geval belangrijk was, was dat er gedoneerd kon worden voor nestkasten, bloembollen en zaden voor op de baan.

 

Het eindbedrag is nog niet bekend, maar dat zal zeker genoemd worden.

 

Er werd mij gevraagd een stukje te schrijven, want ons team, Tineke, Bauke, Jacob en ik (Astrid) hadden de vierde prijs gewonnen.

 

Wat op deze zondag zeer belangrijk was, was dat iedereen de klok een uur vooruit moest zetten om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Er werd een zeer goede presentatie gehouden door een van de greenkeepers, over het waarom van nestkasten en insectenhotels.

 

Alles werkt op elkaar in. We hebben de vogels nodig om de larven te eten en de insecten om de vogels te lokken, als ik het goed begrepen heb. Maar ik zat achter een paal, druk bezig geld te innen voor de nestkasten, die iedereen, die speelde, kon bestellen.

 

Toen naar de baan. Ik verwachtte dat het heel goed weer zou worden, maar de zon heeft zich niet laten zien, tijdens de wedstrijd. Een beetje mistig, een beetje voorjaar in de lucht…. heerlijk eigenlijk om in te spelen. Het was ook heel stil, de weg is afgesloten, opeens werd ik me bewust van een heel groot vogelkoor, fantastisch om te horen en direct een link naar waar we voor liepen.

 

Tineke en ik waren heel blij met onze mannelijke teamgenoten. Goede spelers en daardoor kwamen wij ook steeds beter in het spel. We begonnen me een dubbel bogey, maar dat werd steeds beter, tot Tineke zelfs met een prachtige putt voor een birdie zorgde, op de 6e nog wel, voor mij de moeilijkste hole om überhaupt een punt te halen.

 

Het eindresultaat was dus de 4e plaats. Heb de heren gevraagd of ze nog eens met ons in een team wilden?

 

Toen begon  de chipwedstrijd. De zon kwam door. Iedere speler kon een bal kopen voor 1 euro, alles voor het goede doel. De jeugdleden waren de grootste afnemers van de ballen, en een klein meisje (Fleur) bleef heel lang het dichtste bij de vlag. Toen kwam Rijk Pleijter en versloeg haar. Iedereen was ontdaan, Rijk niet in het minst !! Bij de prijsuitreiking heeft hij zijn prijs gegeven aan ons jeugdlid, die dat nooit in haar leven zal vergeten en waarschijnlijk de meest fanatieke golfer zal worden bij ons op de baan.

 

Daarna heel geanimeerd, gedronken en lekker gegeten.

 

Het was zeer de moeite waard om deze dag mee te maken, en ik hoop dat volgend jaar de KIK wedstrijd nog meer leden zal verleiden om op deze dag mee te doen.

 

Tot volgend jaar

Astrid Muller