-Golfclub Flevoland

< Ga terug

De Aalscholver Cup (12-08-2018)

15 augustus 2018

Na een paar flinke buien voorafgaand aan de dag van de strijd om de Aalscholver cup, was de baan mooi groen getint. Na een lange periode van droogte gaat het gras weer groeien. De greens zagen er goed uit. De baan lag er prima bij.

 

Met temperaturen van 21-24C en een matig windje, was het heerlijk om twee rondes te spelen op de 18 holes baan. Bij deze wedstrijd  speelden de heren en ook de dames vanaf de gele teebox.

 

In totaal hebben 6dames en 12 heren gestreden voor de punten. Om 09.00 uur startte de eerste flight. Na achttien holes bleek al ras dat hier weleens een kampioen uit voort zou kunnen komen. Met een nettoscore van 64 tel je toch echt wel mee.

 

Na een korte pauze kon de tweede ronde gestart worden. Zou hij het volhouden of toch ook een keertje missen? 36 holes vraagt toch enige concentratie. Afijn of het in de naam zit of niet,  maar de Blauwtjes hebben goed gepresteerd en zijn beiden op het podium geëindigd.

 

Waarbij de derde prijs ging naar Klaas-Jan Blauw (netto 71 en 79) en de tweede prijs was voor Klaas Heerema (netto 75 en 74). De eerste plaats en dus de Aalscholver ging naar Cas Blauw ( netto 64 en 75). Toch leuk als je als zoon, beter scoort dan je vader.

 

Cas van harte gefeliciteerd. Well done! en je naam wordt toegevoegd aan de lijst van de winnaars van de Aalscholver Cup.

 

 

Rigt Nammensma