-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Dames winnen Solheim Cup 2018

4 september 2018

Dames winnen Solheim Cup voor de derde keer op rij!

 

Solheimteam: Irene Verstege, Iny Vermaat, Philippine Spel, Babette Elderhorst, Aly Prins, Roos Maenhout, Anna Roos,  Rigt Nammensma, Bianca Herrenauw, Martha Tuijtelaars, Tineke Jans en Joca Bogert.

 

De Ryder- en Solheim Cup (2 jaarlijks evenement tussen Dronten en Lelystad) werd afgelopen weekend door onze club georganiseerd. De rode loper en de beide clubvlaggen nodigden vrijdagavond deelnemers en caddies uit voor de teampresentaties. Een feestelijk gebeuren en de start van een gezellig en sportief weekend.

 

De weersvoorspellingen waren uitstekend.
De evenementencommissie had vele vrijwilligers ingeschakeld, waardoor het een perfect georganiseerd gebeuren was! Complimenten!!

 

In totaal werden er 24 partijen matchplay gespeeld. Op zaterdag 1 x FBBB (Four Ball-Better Ball) en 1 x Foursome. De eindstand zaterdag was voor ons niet erg hoopvol: 4-8 voor Dronten.

 

Gezamenlijk met Iny Vermaat en Irene Verstege stelde ik de startvolgorde voor de singles op zondag samen en Marijke Prins, captain van Dronten, deed hetzelfde, beide startlijsten in gesloten envelop, altijd spannend.

 

Zondagmorgen ging een ieder opgewekt met of zonder caddie de baan in. Bij het verfrissingspunt bij hole 16 meldde Wil van Meer mij dat Martha Tuijtelaars en Tineke Jans gewonnen hadden, een aantal speelsters stond op winst, en hij meldde tevens dat de overall overwinning tot de mogelijkheden ging behoren.
Ongelooflijk, het ene na het andere teamlid won haar partij zodat wij met de eindstand 14-10 de Solheim Cup voor de derde keer in de wacht sleepten!!!  Dronten kon het nauwelijks bevatten.

 

De Flevolandse gedeputeerde Jan de Reus reikte de Ryder- en Solheim Cup uit. Hij pleitte ervoor om in provinciaal verband competitiewedstrijden op touw te zetten waarbij alle in Flevoland actieve golfclubs worden betrokken.

 

Ik ben super trots op mijn teamleden, wat een veerkracht hebben jullie getoond! Een teamprestatie van formaat!
Rest mij nog de caddies te bedanken, jullie waren goud waard!

 

Foto’s Ryder-Solheim Cup 2018

 

Joca Bogert, teamcaptain