-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Dames senioren 1

4 mei 2018

We hebben met veel plezier ons competitieseizoen 2018 net afgesloten. Dames senioren 1 Flevoland, zo stonden wij paraat in poule M40 van de NGF-competitie.

 

Als nieuw samengesteld team hadden we ons degelijk voorbereid op de wedstrijden; met teamlessen van pro John-Edwin, wekelijks trainen op driving range, kleine baan of ronde grote baan, gingen we er helemaal voor. Met dames van Amelisweerd, Nunspeet, OG Dronten en Hattemse vormden wij onze poule.

 

Op 5 april startten we zelf als gastvrouwen. Het weer was ons die week niet gunstig gezind. De dag ervoor had een ware wolkbreuk ervoor gezorgd dat onze baan niet in topconditie was. Toch een leuke dag en complimenten van onze gasten voor de ontvangst en het heerlijke eten.

 

Op 12 april troffen we als eerste tegenstander Amelisweerd. Een maatje te groot, zo bleek. Met 17-1 wonnen zij de partij.  Maar wij hadden wel voor 18 punten plezier! Het punt werd door Marijke binnengesleept.

 

Op 19 april mochten we met Nunspeet de dag doorbrengen op Amelisweerd. Wat was het die dag warm!! We wisten al dat ook zij een stuk sterker waren (op HCP-gebied); een bescheiden doel dat we onszelf hadden gesteld haalden we gelukkig: 2 punten, een verbetering van 100% t.o.v de week ervoor! Paula zorgde voor dit succes.

 

Op 26 april vonden wij in OG Dronten een (gelijk-) waardige tegenpartij. Allemaal kwamen we tevreden van de baan, mooie wedstrijden. Wij sleepten de wedstrijdpunten binnen met eindstand 12-6. Onderling spraken we al af dat we elkaar dit jaar nog vaker willen ontmoeten in over en weer bezoek en ronde golf. Mooi uitvloeisel van de competitie!

 

3 mei afsluitende partij op de Nunspeetse; de dames van Nunspeet waren in opperbest humeur, zij hadden inmiddels de poule al gewonnen en promoveren dus volgend jaar naar de 3e klasse. Wij hadden met de dames van de Hattemse een leuke dag, de 4 punten werden binnengesleept door Leonike & Ciska in de greensome en door Ciska in de single. Knap gedaan Ciska, tegen iemand met een heel wat lagere HCP! Het feest was compleet met een mooi lied dat de Nunspeetse dames voor ons zongen. Alles overziend kunnen we zeggen dat we met ons team een fantastische  tijd hadden! Scoren is leuk maar het hebben van ware team spirit is nog belangrijker. En daar ontbrak het bij ons zeker niet aan! We gaan binnenkort evalueren en gaan de vouchers voor de Hattemse en de Nunspeetse later dit jaar zeker nog verzilveren.

 

Namens het team:

Liesbeth van Essen, team captain.