-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Competitie Dames 1

18 april 2018

Vorig jaar oktober was er in principe geen Dames 1 team meer. Een aantal speelsters had geen behoefte meer om competitie te spelen. Ja, dan valt het team, waarmee je jaren hebt gestreden een beetje uit elkaar.

 

Aangezien we onze plaats in de Hoofdklasse niet wilden opgeven, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw team, met als doel het behouden van onze plaats in de Hoofdklasse.

 

Zeer verrassend kwam er een heel nieuw en gemotiveerd team op de been. Nancy van Tilburg, Marijke Posthumus, Aly Prins, Gerda Klasens, Ageeth Pesman, Rigt Nammensma, Irene Verstege en reserve Roos Maenhout. Om ons staande te kunnen houden in de Hoofdklasse, zijn we de hele winter aan de slag gegaan.

 

Met een aantal lessen van John Edwin en iedere week droog oefenen bij de captain thuis, kwam de stemming er goed in. Uiteraard werd er ook de nodige theorie doorgenomen en uitleg gegeven over het spelen van een matchplay wedstrijd.

 

3 april gaan we van start op GC de Hoge Kleij tegen de Goyer. Voor Ageeth, Gerda Klasens en Rigt is het een hele nieuwe ervaring. Lichtelijk gespannen gaan we allemaal de baan in. Als we de handicaps van de dames van de Goyer bekijken weten we al, dat het best lastig wordt om een aantal partijen te winnen. Uiteindelijk halen we drie punten binnen. Nancy 1 en Irene 2. Maar het weer was perfect, de baan en met name de greens een uitdaging en sportieve en gezellige tegenstanders. 15-3 verloren.

 

10 april spelen we op GC Zeewolde. Het zonnetje schijnt ook vandaag, dus onze dag kan al niet meer stuk. Marijke Posthumus speelt voor het eerst mee. Onze tegenstander GC Zwolle heeft 3 april dik gewonnen van Zeewolde. Zeer verrassend. Toch heb ik de indruk dat we hier iets binnen kunnen halen. Onze handicaps zijn net iets lager, ook al zegt dat vaak niet zoveel tijdens een matchplay wedstrijd. In de ochtend winnen we alle greensome wedstrijden. Nou, dat is even een opsteker!!. De eerste 6 punten zijn binnen. In de middag tijdens de singles halen we er nog 7 punten bij. Rigt heeft haar eerste competitie wedstrijd gewonnen en is helemaal in de wolken. Ook Marijke haalt haar eerste punten binnen. 13-5 gewonnen.

 

17 april gaan we de uitdaging aan op GC de Goyer en spelen we tegen Zeewolde. Ook vandaag is het weer een stralende dag. Nou, dat maak je maar zelden mee tijdens de competitie. Vaak loop je in regenkleding en denk je ”wat doe ik hier op de baan”, maar vandaag op verzoek van een van onze dames gaan we echt zomers op pad, allemaal in witte broek. Onze handicaps zijn wel wat hoger maar we gaan de strijd aan.  In de ochtend een gelijke stand 3-3. In de middag wordt het echt spannend. De laatste 9 holes op de Goyer moet je met beleid spelen.  Na 4 partijen staat het 9-5 voor Zeewolde. De laatste twee partijen moeten we dus winnen om gelijk te eindigen. Ageeth komt als vijfde speelster aan op hole 18. Vanaf het terras hebben we mooi zicht op green van 18. De bal van Ageeth komt net rechts van de green. Super. De bal van haar tegenstandster gaat te water. Maar de vierde slag mooi in de buurt van de vlag. Uiteindelijk wint Ageeth de hole en wint hierdoor de wedstrijd met 1 up. Nu alleen nog de laatste partij. Rigt is nog in de baan. Helaas verliest Rigt de partij op hole 17 . Waardoor de eindstand 11-7 voor GC Zeewolde is. Het was vandaag een mooi strijd. Helaas niet gewonnen.

 

Volgende week zijn we gastvrouw en op 8 mei spelen we onze laatste wedstrijd op GC Zwolle tegen de Hoge Kleij. De dames van de Goyer zullen waarschijnlijk poulewinnaar worden en wij gaan de strijd aan met de dames van de Hoge Kleij om ons te handhaven in de Hoofdklasse.

 

Captain Dames 1  Irene Verstege