-Golfclub Flevoland

< Ga terug

Afsluitende Medal (Zondag 1 oktober 2017)

2 oktober 2017

Vandaag werd de afsluitende Medal gespeeld. Het weer was prima, er waren 19 enthousiaste deelnemers voor de Strokeplay wedstrijd en 7 voor Stableford wedstrijd.

 

Ik ging samen met Ger Vos als eersten de baan in. Ger baalde een beetje dat hij de race van Jos Verstappen moest missen. Ondanks dit hebben we voor ons doen goed gelopen tot aan hole 16. Over de laatste 3 holes hebben we onze mooie score de vernieling in geholpen.

 

Toen we het clubhuis binnenkwamen zag ik het bericht op mijn telefoon dat Jos Verstappen had gewonnen in Maleisië, nu baalde Ger opnieuw want hij wilde dit niet weten en vanmiddag de opgenomen wedstrijd bekijken. Buiten dit was het een plezierig rondje golf.

 

De uitslag van de Strokeplay wedstrijd van vandaag is:

  1. Alexandre Bonnette      netto score 66.0
  2. Edwin de Vries                netto Score 75.0
  3. Henk de Roon                 netto  score 77.0

 

Ger Vos en ik vielen net buiten de prijzen met respectievelijk de 4 en vijfde plaats en netto scoren van 77.0 en 78.0

 

Birdies werden gemaakt door René Pesman, Harm Nienhuis, Alexandre Bonnette en Klaas Heerema

 

Bij de Stableford wedstrijd was de uitslag als volgt

  1. Bianca Herrennauw met 30 punten
  2. Simon Rutte met 29 punten
  3. Alie Wildeboer met 24 punten

 

Leon Betz begon de prijsuitreiking met de overall prijs waarbij ik op de vierde plaats ben geëindigd en daarom door Leon verplicht werd dit verslagje te schrijven.

 

De eerste prijs was voor Nancy van Tilburg met een totaalscore van 285, heel goed gedaan, van harte gefeliciteerd Nancy.

De tweede plaats was voor de jeugdige Alexandre Bonnette met een score van 293, een prachtige prestatie. De derde plaats was voor veteraan Henk de Roon, een echte doorzetter.

 

De overall prijzen voor de Stableford wedstrijden waren voor:

  1. Peter Stams
  2. Bianca Herrenauw
  3. Wijnand Kuijt

 

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde afsluiting van de Medals 2017 , een goede stimulans om in 2018, met zo mogelijk meer deelnemers, vooral jeugdleden, door te gaan.

 

Klaas Heerema